Professioneel bedrijfsadvies

Information Security

 

Information security

Als specialist op het gebied van information security en privacy onderzoek ik heel graag voor u welke risico’s u loopt en welke gevaren er zijn bij het opslaan en beheren van informatie. Ik breng de risico’s en gevaren voor u in kaart, leg u keuzes voor en laat zien welke oplossingsmogelijkheden er zijn. Daarnaast kunt u mij inschakelen voor deelopdrachten of implementaties.

 

 

Mens, techniek en organisatie

Het gaat altijd om mens, techniek en organisatie. Mensen bewust maken van waar ze mee bezig zijn, vind ik het allerleukste van mijn werk. Als technische aanpassingen nodig zijn, kan ik de juiste vragen stellen aan uw ICT-afdeling en meedenken over oplossingen. En als we kiezen voor organisatorische veranderingen, ben ik degene die ze voor u in goede banen leidt.

 

 

Strategisch, tactisch en operationeel

 

Wie organisaties en organisatieprocessen doelgericht wil beïnvloeden, moet aandacht hebben voor de drie niveaus die elke organisatie kent: strategisch, tactisch én operationeel. Ook als het gaat om information security en privacy is het belangrijk om deze drie niveaus voortdurend in de gaten te houden. Ik beschik over ruime ervaring op deze niveaus. Ze moeten steeds met elkaar in harmonie zijn en als je werkt op het ene niveau, dan moet je altijd rekening houden met de andere twee niveaus.

 

 

Alle sectoren

 

Ik werk in vrijwel alle sectoren: van zorginstellingen tot commerciële bedrijven tot overheidsorganisaties. Ik maak voor u een overzicht van de risico’s die er zijn, vervolgens bespreek ik ze met de directie of Raad van Bestuur. Ik maak duidelijk welke maatregelen u wettelijk gezien dient te nemen (denk aan de AVG), en zet u aan het denken over de risico’s die u bereid bent te nemen.

 

 

Eerst de woorden, maar al snel de daden

 

 

Ik ben van het analyseren van de situatie, het inventariseren van de wensen, het inzichtelijk maken van risico’s en het meedenken over oplossingen. Maar vervolgens wil ik ook beginnen met actie. Als de analyse eenmaal klaar is en er ligt een goed plan op papier, dan gaan we direct aan de slag. En natuurlijk zullen we onderweg onverwachte dingen tegenkomen, maar die lossen we dan wel op; mogelijke strubbelingen mogen ons er niet van weerhouden om aan de slag te gaan. Analytisch én pragmatisch: dat is mijn aanpak.

Met mijn juridische, technische, organisatorische én mensenkennis kan ik u hierbij van dienst zijn. Ook heb ik ruime ervaring met de thema’s privacy en ethiek, die van groot belang zijn als het gaat om gegevensbescherming.

INFOSECURA WERKT SAMEN MET

REFERENTIES

Neem contact op

1 + 7 =

Wilhelmina Druckerstraat 42
5803 AS Venray
+31 6 41 84 48 96
ton.aben@infosecura.com